Gönderen Konu: Rumeli Böreği  (Okunma sayısı 124 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Cherry_Girl

  • Global Moderator
  • *
  • İleti: 1785
  • Rep Puanı 134
  • Cherry Girl :)
Rumeli Böreği
« : Şubat 06, 2008, 08:58:46 ÖS »
Malzemeler:

3 adet yufka,1 adet tavuk göğsü,1/4 limon suyu,2 su bardağı tavuk suyu,1 cay bardağı sıvı yağ,karabiber,tuz

Böreğin sosu için:
2,5 su bardağı tavuk suyu,3 çorba kaşığı sıvıyağ, 3 corba kaşığı yoğurt,3 corba kaşığı un,3 diş sarımsak,2 adet yumurta sarısı,2 çorba kaşığı sirke,

Üzerine:
1 corba kaşığı tereyağı,kırmızı biber

HAZIRLANIŞI:
Tavuk gögsünü suyunun içine ¼ limon suyu sıktığımız suda haşlayalım.Pişince etleri kemiklerinden ayırarak didikleyelim ve doğrayalım.Tuz ve karabiberi serpiştirip,bekletelim.Yufkaları üst üste serelim.Enine ve boyuna keserek dörde bölelim.Elde ettiğimiz 4 eşit üçgen parçanın üzerine sıvıyağı fırca ile sürelim.Üçgenin geniş tarafına tavuk etinden bir miktar koyarak rulo yapalım.İçe doğru gül böreği seklinde saralım böreğin açılmaması için ucunu böreğin altına sıkıştıralım orta ısılı fırında börekleri altı ve üstü kızarana değin pişirelim fırından alır almaz üzerine soğuk tavuk suyunu gezdirelim böreği tekrar fırına sürüp 5 dk daha tutalım böreğin suyunu emmesini sağlayalım

Sos İçin:
Bir tencereye sıvıyağ,yoğurt,un,yumurta sarıları ve dövülmüş sarımsakları koyalım,karıstıralım,topaksız muhallebi kıvamına gelene değin ağır ateste sürekli karıstıralım koyulaşınca atesten alalım 2 corba kaşığı sirke ilave edelim karıstıralım böreği servis tabağına alalım üzerine bu sosu gezdirelim tereyağını küçük bir tavada eritip ve kırmızı biber ekleyip böreklerin üzerine gezdirelim